Verema amb seguretat

Última revisió 01-09-2021 21:22
18/08/2020

A continuació podeu consultar les indicacions del departament de salut per fer front a una verema sanitàriament segura per fer front a la COVID-19.

La Comissio de la Verema, integrada per la Generalitat, el sector vitivinícola, els agents socials i els ajuntaments del Penedès, ha donat llum verda a un protocol que garanteixi la deguda protecció de la salut de totes les persones que intervenen en la verema que tindrà lloc als municipis de la comarca de l'Alt Penedès.

El document fixa els criteris i les recomanacions d'actuació en activitats i empreses agràries. S'estableix que els serveis de Prevenció de riscos laborals (SPRL) duguin a terme una revisió mèdica a tots els treballadors que s'incorporin a l'empresa i que hagin tingut residència fora de la comarca de l'Alt Penedès en els últims 14 dies. La revisió inclourà, si s'escau, l'anamnesi i una prova PCR per a la COVID-19. Els positius i els contactes hauran d'estar en quarantena de 14 dies en un espai aïllat i se'n farà un seguiment.

S'habiliten quatre dispositius per poder atendre els temporers en cas de necessitat:

  • Per a persones que estiguin buscant feina a la verema, l'alberg humanitari gestionat per Creu Roja al Pavelló Firal de Vilafranca que obrirà entre el 21 d'agost i el 14 de setembre, amb una cinquantena de places.
  • L'hotel Salut, ubicat a l'Hospitalet de Llobregat, per a les persones que hagin estat diagnosticades com a positives amb motiu de la verema i no tinguin on confinar-se.
  • Un altre equipament als afores de Vilafranca del Penedès amb l'objectiu de permetre l'aïllament dels contactes estrets que no hagin donat positiu en les proves PCR.
  • El centre cívic l'Escorxador acollirà les proves PCR que es practicaran als temporers que després s'hagin de derivar a l'alberg humanitari i les incidències que hi pugui haver amb treballadors que ja estiguin fent la verema.

S'està treballant per tal d'aplicar el Pla a la resta de zones vitivinícoles d'acord amb els ajuntaments i el sector.

INFOGRAFIA INDICACIONS VEREMA SEGURA