Vins i patrimoni: el tast de Sumolls deixa petit el claustre del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs

Última revisió 01-09-2021 21:21
15/04/2016

El Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs va ser escenari ahir del tast de Sumolls, esdeveniment introduït pel prestigiós especialista Joan Gómez Pallarés, autor del blog De Vinis, i que va gaudir de la participació de 14 cellers. Organitzat per l'ajuntament amb la col·laboració de la Societat Els Gorgs, un total de 80 persones, el màxim aforament permès, van omplir el claustre d'aquesta joia romànica d'Avinyonet del Penedès.

El MicroVi 2016 camina envers l'esperada mostra de microcellers de dissabte a L'Arboçar. Però abans del gran plat fort resten encara alguns actes destacats, com el tast de Sumolls, que va esgotar les 80 entrades posades a la venda fa més d'una setmana, en molts dels casos adquirides per amants del vi de tots els racons de Catalunya.

La jornada va iniciar amb una interessant introducció del Joan Gómez Pallarés, filòleg, amant del vi i autor del blog De Vinis (http://www.devinis.org), que va versar sobre l'etimologia de la paraula sumoll" i les arrels geogràfiques d'aquesta varietat catalana. El Facebook de Turisme Avinyonet va oferir-la íntegrament en directe, fet que permet recuperar-la aquí: http://bit.ly/23AqZFA

Tot seguit, els 14 cellers presents, dos dels quals d'Avinyonet del Penedès, Vins de Foresta i Can Ràfols dels Caus, van distribuïr-se al claustre del monestir romànic, oferint als 80 assistents més de 50 sumolls a tastar. Igual que dissabte a la Mostra de microcellers, el gran valor afegit de la trobada radicava en la possibilitat de departir directament amb el productor, a més de fer-ho en una de les joies del patrimoni d'Avinyonet del Penedès. L'esdeveniment es va perllongar des de les 20:15h fins als vols de les 23:30h de la nit.

El MicroVi 2016 es desplaça avui divendres cap al celler de Can Ràfols dels Caus, on està programat el tast de vins del Massís del Garraf.

"