Presentada la segona edició de la Mostra MicroVi 2016

Última revisió 01-09-2021 21:21
05/04/2016

L'Espai km.0 d'Enoturisme Penedès va acollir ahir dilluns la presentació del MicroVi 2016, segona edició de la mostra de petits cellers que impulsa l'ajuntament d'Avinyonet del Penedès i que tindrà lloc entre els dies 8 i 24 d'abril als diferents nuclis del municipi. L'esdeveniment manté el format de l'any 2015, amb un acte central, la mostra de petits cellers a L'Arboçar, prevista el 16 d'abril, i una sèrie d'esdeveniments paral·lels que, com a novetat, tindran lloc en alguns dels punts més emblemàtics d'Avinyonet.

El MicroVi 2016 repeteix la xifra de 40 cellers i més de de 100 vins i caves representats assolida l'any passat, i manté la seva aposta de primar la qualitat sobre els objectius grandiloqüents, com remarca l'alcalde d'Avinyonet, Oriol de la Cruz: El MicroVi neix per posar Avinyonet del Penedès sobre el mapa, i amb l'objectiu de conservar el territori, generar riquesa i crear ocupació. No volem posar xifres, perquè molt més l'experiència individual de s'enduguin tots els que vinguin a visitar-nos".

L'eix central del MicroVi serà la Mostra de L'Arboçar, fixada enguany pel dissabte, 16 d'abril, d'11 a 15 hores i de 18 a 22 hores. Per 15 euros, el visitant podrà tastar lliurement els més de 100 vins i caves presents -que representen les DO catalanes, a més de propostes de Castelló, La Rioja, el Rosselló i Itàlia-, i gaudirà d'una copa commemorativa i descompte de 2 euros en la compra d'ampolles dels cellers presents. L'organització oferirà un espai infantil gratuït a càrrec del personal de la llar d'infants d'Avinyonet, música en directe a la tarda i espai gastronòmic amb productes de proximitat de botigues d'Avinyonet del Penedès. En cas de pluja, l'esdeveniment no se suspendrà, traslladant-se a l'interior del celler de Can Ràfols dels Caus, que disposa de més de 2.000 m2 a cobert.

Un total de 500 persones van visitar l'edició 2015 de la Mostra, que enguany segueix oberta per a tota classe de perfils, com cita Oriol de la Cruz: "Al MicroVi són benvinguts qualsevol classe d'amants del vi, no és una proposta exclusivament tancada per a Winelovers o grans experts. A més, tots els visitants poden gaudir de l'oportunitat de xerrar en persona amb els productors".

El programa del MicroVi 2016 inclou un total de vuit actes entre el 8 i el 24 d'abril, entre els quals se n'ha afegit un tast d'olis el 22 d'abril. Les entrades per a tots ells s'han d'adquirir anticipadament, ja que les places són limitades:

8 d'abril: Tast de vins naturals a la Torre romana de Les Gunyoles

9 d'abril: Maridatge de vins i caves d'Avinyonet amb productes autòctons a Avinyó Nou

14 d'abril: Tast de Sumolls al Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs

15 d'abril: Tast de vins del Massís del Garraf al celler de Can Ràfols dels Caus

16 d'abril: Mostra de petits cellers a L'Arboçar

17 d'abril: WineFest a Avinyó Nou

22 d'abril: Tast d'olis de productors d'Avinyonet del Penedès a Cantallops

24 d'abril: Passejada i tast entre vinyes a Can Mitjans

L'organització del MicroVi recau en l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès, tot i que no seria possible sense la participació de molts col·laboradors, com apunta el regidor de promoció econòmica i sostenibilitat, Lluís Carsí: "Al marge dels patrocinadors, que enguany han refermat la seva aposta econòmica per la mostra, hem experimentat un creixement en la implicació de les societats. També gaudim d'una excel·lent resposta dels veïns del municipi, que integren la totalitat del cos de 150 voluntaris que la fa possible".

Les entrades per al MicroVi 2016 es poden adquirir mitjançant la plataforma d'Enoturisme Penedès, que reforça el seu compromís en la mostra com demostra la presència a la roda de premsa de Sergi Vallès, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

Podeu trobar més informació sobre el MicroVi 2016 a www.turismeavinyonet.cat/microvi o als perfils oficials de Turisme Avinyonet a Facebook, Twitter i Instagram. També mitjançant l'etiqueta oficial: #MicroVi2016.

Podeu recuperar el contingut de la roda de premsa en el següent enllaç: https://www.facebook.com/turismeavinyonet/videos/1183711278308615/

"