Inaugurades les obres del programa Viure al Poble amb presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona

Última revisió 01-09-2021 21:21
11/04/2016

L'alcalde d'Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han inaugurat aquest matí part dels treballs realitzats al municipi en els darrers mesos i que formen part del programa Viure al Poble: la reforma del local d'esquerres, la de l'aparcament i els vorals de la N-340 a Avinyó Nou, i el museu del batre i l'urbanització del carrer Sant Paladí, a Les Gunyoles. Han acompanyat en l'esdeveniment, que ha finalitzat a la sala polivalent del nou local d'esquerres, la Mercè Santmartí, directora de Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya i diferents alcaldes de la comarca.

La jornada ha començat a la plaça de l'Era de Les Gunyoles, on l'alcalde d'Avinyonet del Penedès i els regidors de l'equip de govern han rebut a la presidenta de la diputació, Mercè Conesa, i les autoritats restants. Tots junts s'han desplaçat a les caves Cuscó Berga, on han realitzat una visita informal i han departit amablement amb els veïns del nucli, que prèviament havien gaudit d'un esmorzar popular. La comitiva ha visitat a continuació les reformes d'urbanització del carrer de Sant Paladí fins arribar al nou Museu del Batre, nova proposta turística accesible les 24 hores i durant els 365 dies l'any.

La segona part de la visita ha traslladat els presents a Avinyó Nou, on s'ha dut a terme un important volum de treballs del programa Viure al Poble. El primer, el nou aparcament públic, amb capacitat per a uns 200 vehicles, i també els nous vorals de la Nacional 340.

El plat fort de la jornada, però, quedava just pel final, amb la inauguració de l'esperada reforma del local d'esquerres. Les autoritats han recorregut, en primer lloc, la primera fase del centre d'interpretació de la Font de la Canya, DO Vinífera, de la mà de l'equip d'arqueòlegs que treballa en el jaciment. Aquest punt de referència de l'origen de la vinya a Catalunya disposa de 180 metres quadrats hàbils, i espera estrenar la segona fase durant aquest 2016 i la tercera, el 2017. També han accedit a la nova sala gastronòmica del recinte, a disposició de tothom per a la realització de cursos i maridatges, abans de descobrir una placa commemorativa i procedir als parlaments públics a la nova sala polivalent de l'equipament, que era plena a vessar de veïns del municipi.

Ha obert el torn de paraula l'alcalde d'Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, que després de repassat, un per un, els treballs realitzats, n'ha valorat el seu impacte: El programa Viure al Poble ens ha permès iniciar noves propostes per marcar un abans i després del municipi, el qual volem convertir en un referent de l'enoturisme. La inversió total és d'1 milió d'euros, finançat en un 50% per fons europeus (que rebrem d'aquí a 2 anys), un 5% per la Generalitat de Catalunya i un 45% mitjançant fons propis de l'Ajuntament. Cal incidir en el fet que la Diputació ha abonat la totalitat del seu compromís econòmic, i hem de traslladar l'agraïment a l'ens, i a la presidenta en el seu nom, per ser al costat dels més petits".

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha iniciat el seu parlament recordant 1932 i els fundadors de l'ara local d'esquerres, abans batejat amb el nom de l'Amistat, detall que ha relacionat amb la seva experiència a la visita a Avinyonet: "Avui he trobat un clima d'amistat i de ganes de tirar endavant el vostre municipi. Com a presidenta de la Diputació i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, vull compartir que quan sou els veïns els que participeu activament dels actes és quan els que estem al davant dels consistoris sentim que estem orientant bé la feina". Tot seguit, Conesa ha detallat la importància de la tasca que realitza l'ens que presideix: "Molts ens pregunten què fan les diputacions