Inaugurada la primera fase dels treballs de museïtzació del Jaciment ibèric del turó de la Font de la Canya

Última revisió 01-09-2021 21:21
09/11/2015

El jaciment Ibèric del turó de la Font de la Canya, acreditat com l'origen de la vinya a Catalunya, ha inaugurat dissabte al migdia la primera fase dels treballs de museïtzació i adequació dels terrenys. L'acte ha estat presidit per l'alcalde d'Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, acompanyat del Diputat delegat d'infraestructures i habitatge, Josep Ramon Mut, i el Diputat adjunt de Turisme, Ramon Riera i Bruch, a més de nombrosos alcaldes de la comarca.

La presentació ha arrencat amb un parlament de l'arqueòleg Dani López, director dels treballs de realitzats del jaciment i codirector de les excavacions arqueològiques, que ha emfasitzat la importància de les obres dutes a terme: Avui marquem un abans i un després a la història de la Font de la Canya. S'ha treballat sobre la zona habitada del segle III a.C., el camp de sitges i actuacions per millorar l'accessibilitat i protegir el jaciment". Tot seguit, en una breu descripció in situ, ha exposat alguns dels tresors a la setantena d'assistents, tot afegint: "Les millors troballes estan encara per extreure. Hem calculat que sota el sòl trobarem restes que poden datar del segle VII a.C. Ens queda molt de treball per fer, però confiem trobar moltes 'joies de la corona' en aquest emplaçament".

Han tancat l'acte el parlament de les autoritats, que ha obert Josep Ramon Mut, Diputat delegat d'infraestructures i habitatge, valorant la importància de jaciments com aquests pel país, i la seva importància en la conservació de la identitat. A continuació, Ramon Riera i Bruch, Diputat adjunt de Turisme, ha confirmat que la Diputació de Barcelona mantindrà el seu recolzament per seguir donant valor a la Font de la Canya, a més de valorar la feina i implicació de les entitats públiques i privades.

Per posar la cirereta, el parlament de l'alcalde d'Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz, que subratllava: "Aquest és un projecte en tres fases, i avui tot just hem acabat la primera. El jaciment és cabdal per a Avinyonet, la comarca de l'Alt Penedès i tota la província de Barcelona, i en particular dins el seu entorn, ja que ajuda a incrementar el valor. Entre tots hem de sumar esforços per a què cada cop hi hagi més gent interessada a conèixer-lo i puguem afegir sinèrgies beneficioses per a tots els actors implicats".

"