Congelació d'ordenances i aplicació de noves mesures de bonificació

Última revisió 01-09-2021 21:21
09/11/2015

En el Ple ordinari que va tenir lloc el passat dijous dia 5 de novembre, l'Ajuntament d'Avinyonet del Penedès aprovava la modificació d'ordenances fiscals per al proper exercici 2016.

En general, la proposta de l'equip de govern va ser la congelació dels diferents tributs, i sobretot, l'aplicació de noves mesures de bonificació. En aquest sentit, cal destacar les bonificacions en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles mes sostenibles: una bonificació del 50% per als cotxes elèctrics i del 25% per els cotxes híbrids, apostant així per incentivar la implantació d'aquests vehicles al municipi.

Per altre banda, també es va aprovar una bonificació del 10% en l'impost de l'IBI per aquelles famílies nombroses amb una renda inferior als 30.000EUR.

Seguint amb la millora del servei de recollida de residus, i una vegada equiparats els costos, s'ha suprimit la taxa de 36,18 euros que s'aplicava als solars buits.

També es va aprovar la creació d'una ordenança per al lloguer de diferents equipaments municipals per a ús particular, així com del diferent material logístic que disposa l'Ajuntament. D'aquesta manera queda regulat l'ús quan a demandes de particulars per a la utilització del material i els equipaments municipals.