App STOP COVID-19 CAT

Última revisió 01-09-2021 21:22
19/03/2020

El Departament de Salut va presentar ahir una aplicació mòbil, que al llarg del dia es va posar a disposició amb els dos sistemes operatius més comuns, Android i iOS.

Porta per nom Stop Covid-19 Cat i en la seva elaboració, en col·laboració amb diverses empreses, hi han intervingut professionals sanitaris.

L'objectiu de l'app és tenir constància dels nous casos de persones amb símptomes de coronavirus i poder fer-ne un seguiment.

Qualsevol persona podrà informar de si té símptomes i de quins són.

En funció de cada cas se'n farà un seguiment diari o, si es considera necessari, més d'un cop al dia.

Això permet donar-ne una resposta específica a cada persona i, alhora, tenir informació sobre la incidència i l'evolució de la malaltia a nivell poblacional.

D'aquesta manera, es podrà "veure com es comporta l'epidèmia dins de la nostra societat" i es podran "prendre les millors decisions al servei de la ciutadania".

També es vol aconseguir, d'aquesta manera, una "relació més forta entre la ciutadania i sistema de salut".

A l'app Stop Covid-19 Cat, s'hi accedeix amb el codi de la targeta sanitària del CatSalut.

S'hi pot interactuar en diversos idiomes.

El primer que ca fer és omplir un seguit de dades personals i relatives a patologies prèvies.

Des del Departament s'ha explicat que la informació introduïda passa al sistema de salut i serà transmesa -encriptada- al SEM i a Protecció Civil per, si cal, activar els serveis que es considerin necessaris en funció de l'estat de la persona.

També permetrà relacionar la situació actual de la persona, respecte al coronavirus, amb el seu historial mèdic, i avaluar-ne el risc.

Aquesta iniciativa tecnològica arriba just després que Salut ha decidit potenciar l'assistència sanitària digital a la ciutadania -limitant la presencial a l'imprescindible- facilitant el registre al portal La Meva Salut, des del qual es poden fer consultes amb professionals sanitaris, accedir a les receptes del pla de medicació o obtenir els resultats de proves.