Alerta Brushing: què és i per què és tan perillós?

Última revisió 01-09-2021 21:22
22/09/2020

Aquesta nova pràctica amenaça la nostra biodiversitat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya alerta d'una nova pràctica perillosa per a la nostra biodiversitat: el Brushing. Aquesta pràctica consisteix en l'enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venda.

La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s'està enviant són llavors foranies per sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d'espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l'entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

El DARP recomana posar-se en contacte amb l'Ajuntament o amb el propi Departament en cas de rebre un enviament d'aquestes característiques. En cap cas és aconsellable sembrar aquestes llavors ni tampoc llençar-les a la brossa, ja que es podrien estendre igualment.

Per a més informació podeu adreçar-vos al 93 897 00 00 o a avinyonet@diba.cat