El Microvi torna aquest 2021 amb activitats adaptades i centrades en la proximitat i la qualitat

Última revisió 01-09-2021 21:22
11/05/2021

Aquest matí a les 9:30 s'ha presentat al KM 0 de Penedès Turisme una nova edició del Microvi que enguany ve carregat de novetats per adaptar-lo a les noves circumstàncies i mantenir-ne la flama.

Els mesos de maig i juny de 2021 el Microvi tornarà a omplir les agendes dels amants del món del vi i l'enoturisme amb les principals activitats ja tradicionals de l'esdeveniment adaptades a les circumstàncies i amb ganes de promocionar més que mai el producte de proximitat organitzant actes a cadascun dels grans nuclis del municipi.

Després d'un 2020 en el que es van haver de cancel·lar tots els actes per la pandèmia de la COVID-19, enguany s'han organitzat els actes més representatius per poder realitzar un Microvi amb totes les garanties sanitàries, aforament adaptat i reduït, i on tots els participants puguin gaudir al màxim de tots els actes. Tots els actes seran a l'exterior.

El tret de sortida el marcarà La Nit dels Sumolls el 28 de maig al Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs convertit en un escenari mil·lenari on es realitzarà un tast comentat en format clàssic (amb taules i cadires) i conduit per Ramon Roset, sommelier, analista sensorial de vins i gastronomia a Tasta emocions i cap de redacció de Vadevi.cat. La participació dels cellers enguany serà limitada a 6 amb referències elaborades amb aquesta varietat que presentaran noves anyades i algunes novetats que no existien encara a l'última edició el 2019.

El mateix cap de setmana, el diumenge 30 de maig, es realitzarà la Caminada Naturvi, un circuit de 10 km amb sortida i arribada a Can Mitjans on cellers del municipi oferiran el tast dels seus productes tant durant el recorregut, en vinyes treballades per ells mateixos, com a l'arribada.

El 5 de juny, la Mostra de petits cellers a la vinya serà la protagonista amb un format estil speedtasting en el que es realitzarà en grups bombolla" de màxim 12 persones un recorregut al voltant d'una vinya de L'Arboçar per tastar 2 referències de cadascun dels 10 cellers participants i que tindran 15 minuts per explicar el seu projecte i els productes que elaborin. En passar aquest temps els grups rotaran com un rellotge per continuar el tast al següent celler. D'aquesta manera els participants podran tastar fins a 20 referències i escoltar 10 projectes dels cellers participants.

L'acte es repetirà durant el dia en un format de matí (11:30) i un de tarda (17:30). En acabar, es podran adquirir ampolles dels cellers participants a la botiga del Microvi que oferirà els productes tastats a preus especials per l'ocasió.

La següent setmana a Cantallops serà el torn de la segona edició del Joc de vins (12 de juny), un joc de escapisme en viu al voltant d'una ampolla de vi per desxifrar els secrets en aquesta ocasió del codi da vinci.

Agafarà el relleu el Tast de vins del Massís del Garraf, un tast ja consolidat des de la primera edició de Microvi amb el tast comentat de referències dels elaboradors d'aquesta sub-zona de vinificació amb el tast dedicat enguany a la història del Massís del Garraf i la relació amb els vins que s'hi elaboren amb la dinamització d'Alba Gràcia Responsable del Centre d'interpretació de la Malvasia i el Sommelier i educador del món del vi David Martínez.

De seguit els actes continuaran el dissabte 19 de juny amb el Maridatge de vins i caves d'Avinyonet del Penedès a Avinyó Nou amb nou format exterior i més centrat el petits tastets amb temàtica americana maridats amb vins i caves del municipi.

Finalment i per acabar el Microvi 2021 l'acte que tancarà serà el Tast de vins Naturals enguany també conduit pel Celler Mas Candí que es realitzarà als jardins de la Torre romana de Les Gunyoles.

Venda d'entrades

En aquesta edició les entrades als diferents actes tindran un preu unificat de 10EUR/acte.

Totes les entrades per als diferents actes seran de venda anticipada i online a través de la web www.penedesturisme.cat i estaran disponibles a partir del dia 15 de maig.

Agenda d'esdeveniments del Microvi 2021

28 de maig: La Nit dels Sumolls (Sant Sebastià dels Gorgs)

30 de maig: Caminada Naturvi (Can Mitjans)

5 de juny: Mostra de petits cellers (L'Arboçar)

12 de juny: Joc de vins (Cantallops)

17 de juny: Tast de Vins del Massís del Garraf (Can Ràfols dels Caus)

19 de juny: Maridatge amb vins i caves d'Avinyonet del Penedès (Avinyó Nou)

26 de juny: Tast de vins Naturals (Les Gunyoles)

"