Tallers de suport a tramitació digital | Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Tallers de suport a tramitació digital

dj., 06/05/2021 - 12:53

L'administració està immersa en un procés de transformació digital que comporta, entre altres, un canvi en la manera de relacionar-se amb la ciutadania i especialment, amb els col·lectius professionals obligats a relacionar-se de manera telemàtica amb l'administració.

En aquest sentit, i amb la voluntat de donar a conèixer les eines que ofereix el canal digital, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès ofereix, en format virtual i gratuït, Tallers de suport a la tramitació digital per a persones emprenedores, professionals i petites empreses.

Taller sobre certificats digitals i signatura electrònica  - ús simple i eficient. 

Dia 18 de maig de 16h a 18h - format virtual

Taller sobre facturació electrònica - que és i com funciona

Dia 25 de maig de 16h a 18h - format virtual 

La inscripció a aquests tallers es realitza a través del Portal de Tràmits i Gestions de la web del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

L'objectiu d'aquests tallers és aprendre a utilitzar de manera simple i pràctica les eines de transformació digital existents i poder-les implementar. Al llarg de les sessions es facilitaran les eines i mecanismes per facilitar la implantació i ús i s'explicarà el seu funcionament.

CARTELL INFORMATIU TALLERS

Data de la última modificació: dj., 06/05/2021 - 12:53

Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Plaça de la Vila, 1
08793 Avinyonet del Penedès (Barcelona)

Avís Legal

Contacta amb l'Ajuntament

avinyonet@diba.cat
Telèfon 93 897 00 00
Fax 93 897 06 67

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir estadístiques dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació
Política de cookies