El Microvi engega la seva 5a edició com a acte plenament consolidat i principal referent d’Avinyonet del Penedès | Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

El Microvi engega la seva 5a edició com a acte plenament consolidat i principal referent d’Avinyonet del Penedès

dc., 03/04/2019 - 10:44

El Kilòmetre Zero d’Enoturisme Penedès ha acollit, aquest migdia, la presentació del Microvi, proposta enoturística de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès –patrocinada per Obra Social La Caixa i Llopartec SL dedicada als petits cellers amb nou actes repartits entre els propers 11 d’abril i 4 de maig. Les novetats per la present edició inclouen un nou joc d’escapisme al voltant del vi, una caminada competitiva d’orientació i la programació de tots els esdeveniments segons el calendari lunar. La Nit dels Sumolls (24 d’abril), el Tast de Vins del Massís (25 d’abril) i la Mostra de Petits Cellers (27 d’abril) seran els grans pals de paller de la proposta.

La consolidació de Microvi és ja un fet, tal i com subratllava en el seu parlament l’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz: “Parlem d’un projecte que obre els grans actes al voltant del vi al Gran Penedès, i comença a ser molt conegut arreu de Catalunya. Des de la nostra perspectiva, Microvi reforça els tres grans eixos que vam destacar en el naixement del pla turístic municipal fa cinc anys: mantenir el territori, crear riquesa i generar ocupació. Amb el temps, a més, hem vist com Microvi ha esdevingut el gran referent d’Avinyonet pel que fa als esdeveniments”.

La mostra arrencarà el proper 11 d’abril i inclourà un calendari amb nou actes, tots ells programats segons el calendari de l’agricultura biodinàmica. Aquesta decisió s’empara en experiències d’anys recents, com remarcava el regidor de promoció econòmica d’Avinyonet, Lluís Carsí: “Vam descobrir que, durant la Nit dels Sumolls i el Tast de Vins del Massís del Garraf de 2018, diversos viticultors coincidien en trobar estranys els seus propis vins. Dies després vam descobrir que els astres no corresponien als dies idonis per al tast. Per això, enguany hem adaptat les activitats al calendari lunar buscant dies flor o fruita, majoritàriament, per tal de degustar millor els vins exposats”.

Carsí destacava, a més, les dues grans novetats al programa d’actes: “El Joc de Vins s’estrena al Microvi a proposta del Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops, i oferirà un joc d’escapada a partir d’una ampolla de vi. Es jugarà en grups de quatre i hi haurà premis per als tres primers equips en resoldre l’enigma. També hem modificat la Naturvi, que passa a ser una caminada d’orientació, seguint les noves tendències al territori. Aquesta proposta permetrà, doncs, a tots els participants descobrir els paisatges típics del Massís del Garraf, amb boscos, vinyes i construccions de pedra seca”.

L’agenda inclou, també, els tres grans referents del Microvi: la Nit dels Sumolls, el Tast de Vins del Massís del Garraf i la Mostra de petits Cellers. Iniciarà la festivitat al voltant dels Sumolls, l’evolució de la qual és un referent de la força del Microvi amb el pas dels anys, com detalla Lluís Carsí: “La proposta no ha deixat de créixer, passant de 14 cellers el primer any a 21, el 2017, 26 l’any passat i 30 aquest any. Englobem la pràctica totalitat d’elaboradors de Sumoll del País, fet que transforma aquesta nit al Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs en un referent de les exhibicions dedicades a aquesta varietat tan particular com arrelada a casa nostra”. El Tast de Vins del Massís es dedicarà enguany a la geologia del Garraf i la seva vinculació als vins, i inclourà un tast comentat i un de lliure amb propostes dels cellers de la zona. Finalment, la Mostra de Petits Cellers també gaudirà de canvis importants: “França prendrà el relleu a Mèxic com a país convidat, amb vins de quatre cellers representants de quatre importants zones vinícoles: la Borgonya, la Provença, el Bujolais i el Rosselló. A més, enguany s’ha augmentat de 2 a 3€ el descompte per tiquet per a les persones que desitgin comprar una ampolla de vi durant la Mostra”.

Les entrades per al Microvi ja són a la venda a la plataforma d’Enoturisme Penedès amb gran acceptació en els primers dies. Núria Sala, directora de l’ens, remarcava la bona sintonia amb el Microvi: “Hem fet un gran tàndem entre Avinyonet i el consorci des de la primera edició, amb molta complicitat des de la nostra vessant de suport a la promoció i plataforma de venda d’entrades”.

El Microvi 2019 arrencarà el proper 11 d’abril amb el patrocini global de l’Obra Social La Caixa i Llopartec S.L., a més del suport de Contenidors Penedès (patrocinador d’imatge de Microvi), Rius & Rius (Mostra de Petits Cellers), Bosch Marin (La Nit dels Sumolls), Grupo Roca (Tast de Vins del Massís del Garraf), CADES Penedès (Maridatge de Vins i Caves d’Avinyonet), Grup Cassa (Naturvi) i Penedès Logístics (WineFest), i fins a 31 empreses col·laboradores més que donen el seu suport a aquesta edició.

Agenda d’esdeveniments del Microvi 2019

11 d’abril: Tast de Vins Naturals

13 d’abril: Joc de Vins

14 d’abril: Arqueologia del vi i tast de vins d’àmfora

24 d’abril: La Nit dels Sumolls

25 d’abril: Tast de Vins del Massís del Garraf

27 d’abril: Mostra de Petits Cellers

28 d’abril: WineFest

3 de maig: Sopar-maridatge amb vins i caves d’Avinyonet del Penedès

4 de maig: caminada d’orientació Naturvi

Més informació i compra d’entrades a www.turismeavinyonet.cat/microvi

Data de la última modificació: dj., 04/04/2019 - 14:38

Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Plaça de la Vila, 1
08793 Avinyonet del Penedès (Barcelona)

Avís Legal

Contacta amb l'Ajuntament

avinyonet@diba.cat
Telèfon 93 897 00 00
Fax 93 897 06 67

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir estadístiques dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació
Política de cookies