Pla Especial del Catàleg de Masies i Cases Rurals | Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Pla Especial del Catàleg de Masies i Cases Rurals

La preservació del sòl no urbanitzable i els seus valors és un dels trets més rellevants de la regulació urbanística a Catalunya.

La Llei d’Urbanisme estableix que, per a la reconstrucció i rehabilitació de les masies i cases rurals que calgui recuperar i preservar, per raons arquitectòniques, històriques, paisatgístiques o socials, cal que estiguin incloses en un catàleg específic de planejament urbanístic.

Els efectes del catàleg de masies i cases rurals són globals: incideix en el model d’ordenació del municipi, concretant criteris sobre el foment de l’habitatge en les edificacions preexistents, evitant tant el despoblament com les noves ocupacions de sòl; conserva el paisatge; reforça l’activitat econòmica en el sòl no urbanitzable; i incideix en la sostenibilitat territorial d’acord amb els principis d’autonomia local.

La funció principal del Catàleg és la de recuperar les masies i les cases rurals d’acord am el contingut dels articles de la normativa urbanística sectorial que s’indicaran.

La Comisió territorial d'Urbanisme de Barcelona va aprovar el text refòs del catàleg en sessió del 11 de desembre de 2013, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya en data 10 de Febrer de 2014.

Documentació:

Data de la última modificació: dc., 01/06/2016 - 13:19

Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Plaça de la Vila, 1
08793 Avinyonet del Penedès (Barcelona)

Avís Legal

Contacta amb l'Ajuntament

avinyonet@diba.cat
Telèfon 93 897 00 00
Fax 93 897 06 67

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir estadístiques dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació
Política de cookies